Met een stevig ontbijt begint je dag goed

Bernard van Rossum 17 december 2017 – 16:00 uur
30 oktober 2017
Yaşam Hancılar 28 januari 2018
Yaşam Hancılar 28 januari 2018 – 16:00 uur
24 januari 2018

Veel mensen slaan een goed ontbijt over. Hoor jij tot deze groep? Begin dan vanaf morgen met een goed en stevig ontbijt!

Niet goed ontbijten heeft allerlei nare gevolgen voor ons lichaam. Een groot deel van de Nederlandse bevolking slaat wegens tijdgebrek een goed ontbijt over. Erg slecht voor het lichaam, want door te ontbijten krijg je allerlei goede stofjes binnen die je lichaam de dag door fit houden.

Door te ontbijten zorg je ervoor dat je darmen op gang komen, wat er weer voor zorgt dat je energie krijgt wat je helpt om fit te zijn en je concentratie te bewaren. Een gezond ontbijt bestaat uit een graanproduct, wat zuivel en fruit. Om lang een verzadigd gevoel te krijgen moet je er op letten dat je producten eet die rijk zijn aan voedingsvezels. Denk daarbij aan bijvoorbeeld bruinbrood, volkorenbrood, muesli of havermout. Eet liever magere beleg en magere zuivelvarianten, zodat je lichaam geen vet opneemt. Vergeet daarbij geen fruit te eten, of vruchtensap te drinken. Eet in de ochtend alvast een stukje fruit en je kan de ander bewaren voor de avond.

Sla jij je ontbijt over? Houd je dan aan een goede ontbijt schema voor een start van een gezonde dag!